Olle Axelsson

Olle Axelsson är kommunikationsproffset som under sitt yrkesliv har jobbat på global nivå med hela spektrat av kommunikationsfrågor i mer än 30 år, varav 20 inom  bilindustrin som Saab, GM och Volvo. Olle har bland annat under sina 12 år i koncern-ledningen på Volvo Cars haft en framskjutande roll i flera avgörande sammanhang som t ex finanskrisen 2008 och i samband med att Ford sålde Volvo Cars till kinesiska Geely vilket krävde omfattande kommunikations-insatser i såväl Sverige och Kina som i övriga världen.

Olle har under åren haft ledande befattningar i Sverige och internationellt inom bland  annat Volvo, SAAB, Ford, General Motors, Coop, Svenska Spel, Boliden och Trelleborg. Till detta kan läggas styrelsearbete under många år vilket sammantaget gett honom en stor erfarenhet och en bredd och djup inom kommunikation och management på ledningsnivå.

Intern/extern kommunikation, IR, PR, krishantering, sponsring, events och globala produktlanseringar världen även och allt där emellan har Olle hanterat. Tolv år i Volvo Cars koncernledning ger en uppfattning om Olles förmåga att navigera i upp- och nedgångar och i olika kritiska verksamhetsfrågor.

Förutom att vara en dörröppnare av rang med sitt omfattande kontaktnät och globala nätverk – är Olle definitivt en ”nyckelperson” som hedrats med nyckeln till staden – Göteborgs guldnyckel för hans värdefulla insatser för staden och dess näringsliv.  Beteendevetaren Olles ödmjukhet, generositet och fingertoppskänsla kring människor  gör honom till en mycket uppskattad ledare och doer som får medarbetare att växa och leverera på toppnivåer.

Kontakta Olle Axelsson på 070 820 90 00 | Epost | LinkedIn