Vår historia

1963

1963 Sevenco Grundades

Företaget grundades - pionjärer

Företaget grundades redan 1963 av Kaj Sigstam, Bengt Stahre och Harald Marthins och var ett av de första konsultföretagen inom management och verksamhetsledning. Namnet Sevenco är en förkortning av orden seven consultants och tanken var att  bolaget skulle bestå av sju konsulter. Det blev snabbt fler medarbetare.

1964

Först och störst i Sverige på PERT-metoden

Tidigt plockade Sevenco hem en datormetod som NASA i USA stod bakom. PERT (Program Evaluation and Review Technique) användes för att beräkna och förutse kritiska punkter och dess inbördes beroendeförhållanden inom komplex projektplanering. NASA ville vinna rymdkampen om första människan på månen och Sevenco blev först och störst i Sverige på PERT-metoden på den tiden.

1970

Större projekt

Utredningar, planläggningar och infrastrukturprojekt stod för merparten av uppdragen. Bland uppdragen kan nämnas Järvafältets utbyggnad, Ormingestaden för HSB, ombyggnad inom Danderyds sjukhus samt hela uppbyggnaden av Huddinge sjukhus. En av Bengts medarbetare, konsulten – Sven Sandström som var involverad i Huddinge projektet, blev senare chef för Världsbanken i Washington.

1973

Första interimscheferna i Sverige

I syfte att utveckla sig själva, valde grundaren Bengt runt 1973 att hyra ut sig själv som chef och var en av de första interimscheferna i Sverige. I över 20 års tid gick han in och löste upp olika knutar och problem hos kunderna. Kaj valde att specialisera sig inom betalningsinställelser och han knöts snabbt till en stiftelse som stod inför stora utmaningar. Stiftelsen finns fortfarande och heter Permobilia, 1999 såldes rullstolsverksamheten med produkten Permobil för 3 miljarder kronor. Grundaren Kaj är fortfarande (2017) verksam i stiftelsen och ser till att olika projekt inom området får ta del av stiftelsens medel.

1989

Publicerade bok: ”Lindansarna – om konsten att leda intresseorganisationer”

Några av konsulterna skrev en uppmärksammad bok ”Lindansarna – om konsten att leda intresseorganisationer”. (Bauer/ Eisler/ Halberg/ Jackert, ISBN 91-87026-16-3).

2017

Kompetens, kunskap och leveransberedskap fortfarande fokus

Att ha kompetens och erfarenhet, att kunna sin sak är viktigare än någonsin. Omvärlden förändras och massor har hänt sedan Sevenco startades. Vi fortsätter att värna om hög kvalitet, hög kunskapsnivå och resultat i leveranser.

Då och nu

Kvalitet och värdeskapande håller genom tiderna

Att hålla hög kvalitet och kunskapsnivå var heligt för grundarna, liksom att ha en god leveransberedskap – för att med kort varsel kunna gå in som managementkonsult eller interimschef och hjälpa företag och organisationer. Kunderna fanns spridda över hela landet. I gömmorna har vi hittat kartböcker som för tankarna till bilhandskar i brun mocka, den pepita-rutiga bilhjälmen och kanske rent av den ”nickande hunden” i bilens bakruta. En riktig nostalgitripp minsann.

Sevencos grundare från vänster: Harald Marthins, Caj Sigstam och Bengt Stahre.
Sevencos grundare från vänster: Harald Marthins, Caj Sigstam och Bengt Stahre.
Sevenco telefon ring oss

Vad behöver ni?