Uppskattad föreläsning om företagskultur

Sevenco genomförde en uppskattad frukostföreläsning den 14 september 2017 på ämnet ”Framtidens företagskultur – hur gör man”? Föreläsare var Anders Landgren från YouTurn och Markus Myron, sportchef på Solvalla. Åhörarna var aktiva och deltog i olika övningar.

En levande företagskultur och vision bygger på att känslor och värderingar är med, menar Anders Landgren. Många företag och organisationer har den tekniska strukturen klar och tror att det är där det börjar, vilket är fel. Det är i det emotionella allt har sitt avstamp och att ha en gemensam bild att jobba för inom organisationen. Tid, engagemang och att involvera människor är avgörande för att förändra företagskulturen. Att skapa minnen och hjärta. Allt börjar med cheferna, där normer och värderingar utvecklas. Om individen tror på förändringen själv och har en känslomässig koppling till det – ja då sker en förändring. Anders berättade om hur dessa insikter format honom i hans eget ledarskap genom åren, bland annat inom Lindvallen och i andra transformationsprojekt.

Markus Myron fortsatte med att berätta hur Solvalla genomgått en stor förändringsresa med många utmaningar, rejäl konkurrens från en mängd aktörer och där Anders deltog i förbättringsarbetet. Målet var att skapa en upplevelsearena som gästerna längtar tillbaka till. Solvallas hårda arbete har bland annat gett fler besökare. Tack Anders, Markus och våra engagerade deltagare!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *