Vi ser fram emot sommaren – och minns 4 intressanta diskussioner!

Nu går vi snart in i semesterperioden då vi får en chans att återhämta oss och ladda upp efter ett år som ställt det mesta på ända. Vi vill passa på att slå ett slag för något du kan göra i hängmattan när du får inspiration;  följ några av vårens ämnen som gav upphov till många intressanta samtal – både internt som med kunder och andra intresserade. Detta var vad vi pratade om under våren:

1. Den empatiske ledaren pekar på nya krav för ledare, där det gäller att vara tydlig och våga lyssna. Läs gärna hur den nya CEOn på Alcoa ställde allt på ända vågade utmana. Läs artikeln >>

2. Den nya flexibiliteten diskuterar hur det ställs ökade krav på arbetsgivare – där pandemin har varit en bidragande orsak. Men också visat på möjligheter när arbetsmarknaden inte längre handlar om var man bor utan om vad man kan. ”Det är resultatet som räknas, inte timmarna”, enligt Brian Kropp på Gartner Research. Läs artikeln >>

3. Agilt ledarskap ligger i tiden, men vad är det egentligen? Det handlar om att förstå vad som skapar värde i en organisation, där samarbeten, funktionalitet och lyhördhet är nyckelbegrepp. Läs artikeln >>

4. Nya vägar till intjäning handlar om hur vi snabbt tvingats ställa om när de yttre förutsättningarna radikalt förändras. Författaren Anthony Russo sa: ”You don’t have to stay in your lane, but you should stay on the same route.”
Läs artikeln >>

Med önskan om en riktigt skön sommar!
Avslutningsvis hoppas jag och alla vi på Sevenco att du får möjlighet att njuta av den svenska sommaren, med sol, värme och tid för eftertanke – så möts vi igen när nätterna blivit längre.

Har du något du funderar över är vi aldrig längre bort än en signal på 08–619 52 00 eller mail till info@sevenco.se.

 

Sommarhälsningar

Håkan Johansen, VD