God Jul, äntligen!

Jag tror att de flesta av oss är mer eller mindre trötta så här års. Det är inte ovanligt att den mörka årstiden har den effekten på oss. Och det är klart, vi har snart två tuffa år bakom oss, och vi har inte sett slutet än, även om jag hoppas och tror att vi är inne på sista refrängen.

Två nyckelord har präglat hösten

På Sevenco har vi under hösten fortsatt att fundera på olika ämnen och jag tänker framför allt på två nyckelord från dem, nämligen – Tillit och Hållbarhet.

Tillit är ju något som ligger till grund för samhället och relationen oss människor emellan. Utan tillit skulle vi vara fattigare på många sätt och haft ett mycket hårdare samhällsklimat. Dagens alarm om ökat våld och kriminalitet har i sin grund ett element av förlorad tillit, till samhället och systemet – och då väljer vissa att stifta sina egna lagar.

Men den tillit vi pratar om, handlar om relationen i mentorskapet. Vad man får ut av att ha en mentor – och vad fantastiskt mycket fint man får tillbaka som mentor. Och för att den ömsesidiga samverkan ska fungera så krävs just tillit. Vill du läsa mer om det hittar du det här.

Hållbarhet är på allas läppar och vi reflekterade över hur man kan tänka för att bygga in hållbarhet i sin affär, så att det inte stannar vid skönmålningar och green washing. Tar vi arbetet på allvar och vad är riskerna och möjligheterna?

Läs mer i artiklarna Har vi råd med hållbarhet – eller får vi sparken? och Hållbar business – hur bygger man in hållbarhet i affären?

Våra varmaste jul- och nyårshälsningar

Vi hoppas att du får riktigt sköna helgdagar och hinner spendera tid med nära och kära – och får ladda upp inför ett nytt, fräscht och spännande 2022. Vi ses då!

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar vi alla på Sevenco